Με μεγάλη επιτυχία και 400 δρομείς ο αγώνας «Στους Δρόμους του Περάματος» – Eκδήλωση του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Μια γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος αποτέλεσαν οι εκδηλώσεις «Στους Δρόμους του Περάματος», που αποτέλεσαν την αφετηρία των πολύπλευρων δράσεων του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Περίπου 400 δρομείς κάθε ηλικίας, παιδιά στην πλειονότητά τους, πήραν μέρος στους αγώνες 1.500 και 3.500 μ., που οργάνωσαν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η Limni, με τη συνδρομή του χορηγού του αγώνα Σπηλαίου Περάματος και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος «Το Σπήλαιο», του Αθλητικού Ομίλου Προοδευτική Περάματος και της Δημοτικής Κοινότητας Περάματος.

Η εκκίνηση και των δύο αγώνων δόθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα νερά της Παμβωτιδας, πάνω στο ξύλινο κατάστρωμα στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος, με τους δρομείς να διανύουν τα πρώτα 300 μ. εντός του πάρκου και στη συνέχεια να τρέχουν στους δρόμους του οικισμού, κάτω από το Σπήλαιο Περάματος, και να τερματίζουν στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου», όπου μπορούσαν να ξεδιψάσουν με φυσικό μεταλλικό νερό και αναψυκτικά Βίκος.

Στόχος της διοργάνωσης, πέρα από το να αποτελέσει μια «προθέρμανση» για τους κύριους αγώνες του επόμενου Σαββατοκύριακου, ήταν να δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί ένα ακόμη όμορφο σημείο της παραλίμνιας περιοχής, όπως είναι το παραλίμνιο πάρκο, που σχετικά πρόσφατα παραδόθηκε προς χρήση, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να περπατήσει στο Πέραμα και να επισκεφθεί το περίφημο Σπήλαιο με έκπτωση 50%.

Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση των αγώνων προσέφεραν οι προπονητές των αθλητικών σωματείων Ποσειδών Ιωαννίνων, ΑΓΣΙ και ΕΚΑ Δωδώνη, οι πολυάριθμοι εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Τροχαία Ιωαννίνων, ενώ οχήματα για τις ανάγκες της διοργάνωσης διέθεσε η Autolinea-Kia Motors.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Αν και ο αγώνας ήταν ψυχαγωγικού χαρακτήρα, χωρίς επίσημη χρονομέτρηση, απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες των δύο αγώνων.
Στα 1.500 μ., πρώτος στην κατηγορία αγοριών αναδείχθηκε ο Δημήτρης Χήρας (ΑΓΣΙ), δεύτερος ο Λάμπρος Κωστακίτσης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Μανούσης (Α.Ο. Ποσειδών). Στα κορίτσια, πρώτες έκοψαν το νήμα οι Χρύσα Ανδρούτσου και Αγγελική Μεντή (ΑΓΣΙ), δεύτερη τερμάτισε η Μαριλένα Σμπόνια (ΑΓΣΙ) και τρίτη η Άννα Βασδέκη από το Πέραμα.

Στα 3.500 μ., πρώτος στα αγόρια ήταν ο Νέστωρ Κολιός (ΑΓΣΙ), δεύτερος ο Ορφέας Ιωάννου (ΑΓΣΙ) και τρίτος ο Πέτρος Λώλης (ΕΚΑ Δωδώνη). Στα κορίτσια, πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα, δεύτερη η Νικολέτα Μάκου (ΑΓΣΙ) και τρίτη η Ελισάβετ Σκανδάλη (ΑΓΣΙ).

 

Tags:

, , , ,