Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιελάμβανε παρουσιάσεις παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής, επίδειξη από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, αρτοποιημάτων και παρασκευασμάτων η οποία ήταν ξεχωριστή και εντυπωσίασε τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο συλλέκτης λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιος Λαμπρούσης, παρουσίασε αντικείμενα από τη συλλογή του, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι σε όλη τη διαδικασία, από την σπορά του σιταριού, το θέρος και το αλώνισμα, μέχρι το ζύμωνα και το ψήσιμο του ψωμιού.

Ακολούθως το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβού “Πασχαλιάδα” κ. Χριστόφορος Γκουντέβας, έκανε επίδειξη του παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος γίδας στο καζάνι.

Με την παρουσίαση των συντελεστών και τις απονομές των επαίνων στους συμμετέχοντες, έγινε και η βράβευση των τριών καλύτερων παρασκευασμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έβγαλε η επιτροπή αξιολόγησης, που απαρτιζόταν από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κατέκτησε ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού. Το δεύτερο ο Σύλλογος Ζερβού “Πασχαλιάδα” και το τρίτο ο Σύλλογος Ριζοβουνίου.

Στη συνέχεια τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Θεσπρωτικού χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές. Ακολούθησε η συναυλία με την ορχήστρα του γνωστού Ηπειρώτη τραγουδιστή Δημήτρη Υφαντή. 

 

Tags: