Με αναφορά στην Τζο Κοξ ξεκίνησε ο χαιρετισμός Παπανδρέου στα στελέχη Ιωαννίνων

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ,Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ξεκίνησε το χαιρετισμό του στα στελέχη Ιωαννίνων, με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας της Βρετανίδας Βουλευτού, Τζο Κοξ:

«Φίλες και φίλοι,

Ένα τραγικό γεγονός συγκλονίζει την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο. Η δολοφονία μιας νέας γυναίκας και μητέρας δύο παιδιών, βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.

Ένα βάρβαρο γεγονός, που επιβεβαιώνει, δυστυχώς με δραματικό τρόπο, το που μπορεί να οδηγήσει ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία, η πόλωση, η διχόνοια.

Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Τζο Κοξ. Η σκέψη μας, είναι κοντά στα δύο παιδιά της, τους δικούς της.

Και βεβαίως, να εκφράσω την ελπίδα, η Ευρώπη να μείνει ενωμένη.

Ας αναλογιστούμε ότι, αυτό το πρωτόγνωρο μεταπολεμικό δημοκρατικό εγχείρημα, που σταδιακά μετεξελίχθηκε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν αποτέλεσμα της τραγικής εμπειρίας σημαντικών ανθρώπων με όραμα, που βίωσαν τα δεινά του δεύτερου μεγάλου πολέμου και μας άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη: Να συζητούμε, αντί να πολεμούμε.

Ας αναλογιστούμε επιτέλους ότι, οι πολιτικοί συσχετισμοί, μπορούν να αλλάξουν με αγώνες, κοινωνικούς, πολιτικούς και όχι με αίμα.

Η βία φέρνει βία.

Και δεν έχει χρώμα.»

 

Tags:

, , , ,