Μαζική συμμετοχή και συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη

Με συνθήματα όπως «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη » «Ποτέ ξανά» «Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε δεν ξεχνάμε» «Ενός λεπτού κραυγή για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε», βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε 72 πόλεις ανα την χώρα μαζικά συλλαλητήρια, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, φορέων, φοιτητών και μαθητών με τη χώρα να βρίσκεται σε 24ωρο απεργιακό κλοιό, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την σιδηροδρομική τραγωδία.

Τα συνθήματα του κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων, συγκινούν.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια στα περιθώρια των κινητοποιήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Στην Αθήνα έγιναν 15 προσαγωγές.

Ωστόσο η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγαλειώδης. Σύμφωνα με εκτίμησεις της ΕΛΑΣ ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας φτάνει τις 40.000.

Από τις 12:00 το μεσημέρι ο κόσμος στην Αθήνα, κρατά πανό που γράφουν «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω» και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (EKA), οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς (Hellenic Train, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), στα πλοία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και υγειονομικοί.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: