«Μάχη» εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής – Επιστράτευση 206 γιατρών

[φωτο: facebook]
Στις συμπληγάδες του κορονοϊού συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει στην επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών στην Αττική για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία από την είσοδο του “Ευαγγελισμού” όπου έχει σχηματιστεί ουρά από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που περιμένουν για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, καθώς το νοσοκομείο είχε εφημερία.

Η εφημερία στον “Ευαγγελισμό” θύμιζε “πόλεμο” με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 6 το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100% όπως και στις μονάδες covid. Επιπλέον ανέφερε ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα δέχονται περίπου 70 περιστατικά covid και χρειάζεται 20 με 25 να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σε όλη την Αττική μέσα σε 24 ώρες έγιναν 201 νέες εισαγωγές, ενώ νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο αριθμός των διασωληνωμένων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 674 διασωληνωμένους, 41 νεκρούς και 1.514 νέα κρούσματα.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags: