Μ. Πλιάκος: “Εμείς μιλάμε με έργα”

Πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του «Πράσινου Σημείου» (Green Point) κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας την Τρίτη (02/04/2019), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τίτλο: «Δημιουργία Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Ηπείρου».

«Την ώρα που η αντιπολίτευση αρέσκεται σε ανακοινώσεις με ψεύτικα στοιχεία, εμείς μιλάμε με έργα. Είμαστε οι πρώτοι που υποβάλαμε μελέτη για ένταξη του “Πράσινου Σημείου”», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και προσθέτει: «όπως επανειλημμένα έχω τονίσει προχωρούμε στην τήρηση όσων προ διετίας είχαμε σχεδιάσει και εγκρίνει στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, εναρμονισμένο με τον Περιφερειακό σχεδιασμό και τις οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος – έχει ως στόχο η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται σε δημοτικό επίπεδο.

Έτσι, θα πετύχουμε πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ποιοτικά και οικονομικά οφέλη καθώς, μειώνεται το κόστος αποκομιδής, εξοικονομούνται φυσικοί πόροι και μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση. Στο Δήμο μας προχωρούμε με σταθερά βήματα για να πετύχουμε απαρέγκλιτα τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο. Θα είμαστε από εκείνους που δεν θα τους επιβληθούν πρόστιμα που θα επιβαρύνουν τους δημότες. Από την αρχή την θητείας μας δουλεύουμε γι’ αυτό.

Από τους 25 κάδους ανακύκλωσης που βρήκαμε στις Τοπικές Κοινότητες τους αυξήσαμε σε 250 σήμερα, ενισχύσαμε το στόλο των οχημάτων του Δήμου με καινούργιο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και συνεχίζουμε».

 

Tags: