Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας: “Τέτοιο άγαλμα δεν θα μπει στην πόλη μας”

Παύλος & Φρειδερίκη, Αθήνα 1947 – φωτο: Wikipedia

«Η ανακοίνωση του Δημάρχου Κόνιτσας ότι θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αγάλματος της Φρειδερίκης  στην πόλη μας αποτελεί πρόκληση. Δεν ήταν μόνο ένα μισητό πρόσωπο για το λαό,  γι’ αυτό ΆΛΛΩΣΤΕ ο λαός την αποκαλούσε «ΦΡΙΚΗ» …. Εξέφραζε την πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, την ωμή ταξική βία των καπιταλιστών  απέναντι  στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
H Φρειδερίκη ήταν αρχηγός των κοριτσιών της περιοχής της, στην Χιτλερική Νεολαία Κορασίδων στη Γερμανία, ήταν αυτή που της απονεμήθηκε ο τίτλος της Γενικής Διοικήτριας των Κοριτσιών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά, ήταν αυτή εμπνεύστηκε τη δημιουργία των Παιδουπόλεων.. Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους “φιλέλληνες” Αμερικανούς “μπίσνεσμαν”, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και την “ευλογία” υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας. Αφού στη δίνη του Εμφυλίου άρπαζαν βρέφη και παιδιά, τα στοίβαζαν στα “αναμορφωτήρια” της εθνικοφροσύνης, αναμένοντας αγοραστές για να τα πουλήσουν!

Μεταξύ των λόγων που αναφέρονταν στην ανάγκη απόσπασης των παιδιών από τις ρίζες τους ήταν η “μόλυνσή τους” από “κομμουνιστικά γονίδια”! Χώρος υποδοχής για την “αποστείρωση” των παιδιών αποτέλεσαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού… Εκεί, μέσω του υπερωκεανίου “Φρειδερίκη” και με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανού Σ. Σπανός (θαμώνας του παλατιού και πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ τη δεκαετία του ’50), περίπου 15.000 “παιδιά – εμπορεύματα”, παραδόθηκαν για υιοθεσία από τα “ευαγή” ιδρύματα, έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι! Όσο για τους γονείς τους, όταν μετεμφυλιακά τα αναζητούσαν, εισέπρατταν την απάντηση ότι πέθαναν…

Αυτή τη Φρειδερίκη θέλει να τιμήσει ο δήμαρχος Κόνιτσας και να επανατοποθετήσει το άγαλμα της στην πόλη…
Η δήλωση του Δημάρχου ότι «τα κρεματόρια της Γερμανίας  σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό» (!!!) αποτελεί πρόκληση για το λαό της Κόνιτσας που πολέμησε ενάντια στο φασισμό, αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη αλλά και το παρόν του λαού της περιοχής.

Προειδοποιούμε το Δήμαρχο ότι τέτοιο άγαλμα δεν θα μπει στην πόλη μας! »

[δελτίο τύπου]

 

Tags: