Κυριακή και Δευτέρα η παράσταση Σύγχρονου χορού «FORM.AT»

Μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία.

Πρόκειται για το νέο έργο της ομάδας χορού A PRIORI με τίτλο FORM.AT, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ένα ντουέτο για δύο ερμηνευτές (Ελεονώρα Ηλία, Μαρία Παπαδόπουλου) βουτάει στον πλούτο της παράδοσης και εμπνέεται από το λαϊκό θρύλο του «Γεφυριού της Άρτας», κρυφοκοιτάζοντας παράλληλα το θέατρο του παραλόγου και τον «Ρινόκερο» του Ε. Ιονέσκο, εξετάζοντας τη λειτουργία του ανθρώπου μέσα στα εκάστοτε κοινωνικο-ιστορικά συμφραζόμενα.

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση χορού και αναφέρθηκε στις συνεργασίες του Δημοτικού Θεάτρου με καλλιτεχνικούς φορείς, συνεργασίες που από την αρχή της χρονιάς, γίνονται με επιτυχία και με δεκάδες θεατές, που γεμίζουν το Καμπέρειο Θέατρο.

Στη συνέχεια η ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ηλία, έδωσε λεπτομέρειες για την παράσταση χορού, με την οποία το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συμμετέχει στην 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων.

Η παράσταση χορού FORM.AT, θα γίνει στο πλαίσιο της Μπιενάλε, στα «Λιθαρίτσια» την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι (με ελεύθερη είσοδο)και την Κυριακή και τη Δευτέρα στις 9.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί στο Καμπέρειο Θέατρο.

Εισιτήρια: 10 ευρώ (Κανονικό), 6 ευρώ (Μειωμένο – Φοιτητών, Ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2651025670 (πρωινές ώρες) και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα).

 

Tags: