Κώστας Τασούλας : Όχι στην καθαρά προεκλογική Συνταγματική Αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανακίνηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και από το Κίνημα Αλλαγής παραγνωρίζει πως, προ πολλού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση ως μια νέα εκδοχή του παταγωδώς διαψευσθέντος κυβερνητικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «έχοντας συλληφθεί να ψεύδονται ασύστολα με τις εξαγγελίες τους για δήθεν παροχές για 12 δις ευρώ, ντύνουν το νέο τους πρόγραμμα με συνταγματικό μανδύα, υπό το πρόσχημα της δήθεν προοδευτικής συνταγματικής αναθεώρησης.

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο δεν είναι για αυτούς η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία παρά μια νέα, η τελευταία όμως, απόπειρα εξαπάτησης του λαού εκμεταλλευόμενοι το κύρος που έχει το Σύνταγμα στα μάτια του, για να υποσχεθούν ευημερία μέσα από Συνταγματικές επιταγές! Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζει προκαταβολικά μια διαδικασία που προφανώς υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης και ωριμότητας θα μπορούσε να συμβάλει στον απαραίτητο θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας και να διορθώσει ή απαλείψει ατέλειες του ισχύοντος Συντάγματος με βάση την πείρα των ετών που πέρασαν από την τελευταία εκτεταμένη αναθεώρηση του 2001, αλλά και την πείρα της επίμονης κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα.

Αντί για αυτό βλέπουμε μια επιδίωξη να μετατραπεί το Σύνταγμα σε ένα ευχολόγιο γενικών παροχών, αλλά και σε μηχανισμό ταξικής διαιώνισης της κρίσης με προβλέψεις για καθιέρωση της απλής αναλογικής ή δήθεν καταπολέμησης του νεοφιλελευθερισμού!
Μια τέτοια αναθεώρηση-φιάσκο δεν θα την παρακολουθήσουμε, απεναντίας θα την ξεσκεπάσουμε επιμένοντας στους άξονες μιας σύγχρονης, δημοκρατικής και αναπτυξιακής αναθεώρησης που έχουμε ήδη προτείνει», κατέληξε ο κ. Κ. Τασούλας.

 

Tags: