Κορυφαίος προορισμός τα Γιάννινα – Στο 80% οι πληρότητες των ξενοδοχείων για τα Χριστούγεννα

«Τώρα διανύουμε το καλό τετράμηνο, το οποίο ξεκίνησε από 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με τις γιορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης προσθέτοντας ότι τα περισσότερα Σαββατοκύριακα, τριήμερα και αργίες τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν γεμάτα, ωστόσο και τις υπόλοιπες μέρες υπάρχει καλή πληρότητα στην πόλη.

Σ’ ότι αφορά τις πληρότητες για την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, ο κ. Σουρέλης ενημερώνει ότι «Χριστούγεννα και Θεοφάνεια έχουμε πληρότητες άνω του 80%’ πηγαίνει καλά και την Πρωτοχρονιά, εκεί όμως μας το χαλάει που είναι μια μέρα αργία, ωστόσο, ο κόσμος προσπαθεί να το συνδυάσει με κάποιο Σ/Κ, και έχουμε και εκεί πληρότητες που αγγίζουν το 70%».

Όσο για τις τιμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, «οι τιμές ξεκινούν από τα 80 ευρώ, για δίκλινο με πρωινό, και φτάνουν τα 150 ευρώ».

«Βρίσκεις ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και όλων των βαλαντίων. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο, έως και 120-150 ευρώ, ανάλογα την περίοδο» μας ενημέρωσε ο Σπύρος Σουρέλης, στο πλαίσιο αποστολής μας στην περιοχή.

Η δυναμικότητα των ξενοδοχείων στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων είναι 4.000 κλίνες και περίπου 2.000 -2.500 κλίνες στην υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα (Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Κόνιτσα).

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει νέες ξενοδοχειακές μονάδες, είχαμε και 5άστερα ξενοδοχεία, αλλά και μικρά boutique hotels, των 10-12 δωματίων, πολύ αξιόλογες δουλειές, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά» ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ιωαννίνων, η Ενωση των οποίων αποτελείται από 84 μέλη.

απόσπασμα από ethnos.gr

 

Tags: