Κορονοϊός: Ανακοινώνονται μέτρα στην Αττική – Οι 3 δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα

Με περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού να εντοπίζονται στην Αττική, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε λήψη πρόσθετων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, ζήτησε ήδη από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, να καταρτίσουν τον σχετικό κατάλογο και οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα, πιθανότατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορονοιό.

Οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εισηγηθεί παρεμβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας, προτείνεται η αναστολή υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και αναλογων πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, αλλα και μέτρα που αφορουν την εστίαση, τις λαϊκές αγορές και το ωράριο των καταστημάτων.

Χθες o EOΔΥ ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα, τα 23 εισαγόμενα, ενώ τα 102 καταγράφονται στην Αττική.

Τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην επιβαρυμένη περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για τους  δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς. Το 1/3 από τα 5.000 κρούσματα στην Αττική καταγράφηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 13.420, ενώ οι νεκροί είναι 312. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 59 ασθενείς.

Τρεις δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

 

Tags: