Κοροναϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Την «πόρτα» της Ευρώπης χτυπά πλέον ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV),με κρούσματα να καταγράφονται στη Γαλλία και να εξετάζεται ύποπτη περίπτωση ασθενούς και στην Αυστρία.

Σύμφωνα με το Russia Today, μια Κινέζα αεροσυνοδός νοσηλεύεται στη Βιέννη με συμπτώματα γρίπης και εξετάζεται για τον νέο κοροναϊό. Κατά τις ίδιες πηγές, η αεροσυνοδός είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ουχάν, την πόλη – «πηγή» του νέου κοροναϊού και οι Αρχές της Βιέννης υποπτεύονται ότι ίσως να φέρει τον κοροναϊό.

Η Γαλλία μέχρι στιγμής παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με το RT, τα περιστατικά κοροναϊού στη Γαλλία αυξήθηκαν σε τρία, κάτι που επιβεβαίωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα κοροναϊού σε όλο τον κόσμο έσπασαν το φράγμα των 2.000. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Κίνα, όμως ο κοροναϊός έχει ήδη περάσει τα σύνορα. Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν επίσημες αναφορές για τρίτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ, ενώ χθες σήμανε συναγερμός και στη Ρωσία.

πηγή: iefimerida.gr

 

Tags: