Στο ”κόκκινο” ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Φωτιές σε Ελαφόνησο, Μαραθώνα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σήμερα, Κυριακή ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς. Ο σχετικός χάρτης που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδεικνύει ότι θα επικρατεί κατάσταση συναγερμού (επιπέδου 5) σε περισσότερες περιοχές από το Σάββατο, ενώ σε πολλές άλλες ζώνες ο κίνδυνος θα είναι κατηγορίας 4.

Ύψιστος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στην Αττική, τα Κύθηρα, την ανατολική Βοιωτία, την κεντρική και νότια Εύβοια, τη Μεσσηνία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την ανατολική Λακωνία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Κίνδυνος επιπέδου 4 θα επικρατεί στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Φωτιές σε Ελαφόνησο και Μαραθώνα

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελαφόνησο. Οι τοπικές αρχές έχουν εκκενώσει όλη την περιοχή του «Σίμου», συμπεριλαμβανομένου και του κάμπινγκ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό «Παναγία».

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, εξελίσσεται σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά την περιοχή «Παναγία» και το δεύτερο την παραλία «Σίμο».

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο του μετώπου και «οδηγούν» σε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συνεχίζεται η μάχη στον Μαραθώνα Αττικής

Στον Μαραθώνα Αττικής βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, τρεις ομάδες μηχανοκίνητου τμήματος, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη και από την πυροσβεστική εκφράζουν αισιοδοξία για την οριοθέτηση του μετώπου.

πηγή: zougla.gr

 

Tags: