Κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στο Δήμο Κόνιτσας

Προτάσεις για νέα Προγράμματα

Στις 5/5/2016 βρέθηκε κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στην Κόνιτσα με επικεφαλής την κα Λάζου Αθηνά, Δ/ντρια της Δ/νσης κατάρτισης του ΟΑΕΔ και πραγματοποίησε συνάντηση με τους φορείς του Δήμου μας, καθώς και με τους συμμετέχοντες στο τμήμα «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών».

Μετά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, της κας Αθηνάς Λάζου και του κ. Κύρκου Αργύρη του ΚΕΚ – ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, έλαβε το λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλλιντέρης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο επιτελούμενο έργο του τμήματος αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών και στη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή μας η καλλιέργειά τους, στη συνέχεια παρέθεσε τις νέες προτάσεις του Δήμου για τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Προτάθηκε η δημιουργία τμημάτων εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον: Μελισσοκομίας, Βιολογικών προϊόντων, ενεργειακών φυτών, Κοσμήματος και Αργυροχοΐας, ξυλογλυπτικής ,υφαντικής με τη χρήση αργαλειών που μας χάρισε η ΕΟΜΕΧ Α.Ε. και τέλος τμήματος πέτρας.

Αφού έγινε συζήτηση γύρω από τα ανωτέρω θέματα, η κα Λάζου βλέποντας και την καλή λειτουργία του τμήματος αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών, μας υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία και νέων τμημάτων.

 

Tags:

, , , ,