Κλίμα πολέμου πάνω από τη Συρία – Θέμα χρόνου η επίθεση

Παγκόσμια ανησυχία μετά τις διαδικτυακές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Ρωσίας σε αντίποινα για τη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται». Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου μια αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Δαμασκού.

Οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση, αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις στα αεροδρόμια της χώρας και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις ώστε να ελέγξουν πιθανές ζημιές από ενδεχόμενη επίθεση, όπως δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,εκκενώνονται το συριακό υπουργείο Άμυνας και το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δαμασκό. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από το συριακό καθεστώς. Πάντως, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει. Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλιά του στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: