Κλείδωσαν οι συνεργασίες στο Δήμο Ιωαννιτών – Σύμπραξη τριών παρατάξεων – Τι έδρες θα διαθέτουν

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε διοίκηση μειοψηφίας θα περάσει τελικά ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς η συνεργασία που έχει «κλειδώσει» και που θα ανοινωθεί και επίσημα στις επόμενες ώρες από το νέο δήμαρχο περιλαμβάνει τους δημοτικούς συμβούλους τριών παρατάξεων, και τους δύο που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες από την παράταξη Καλογιάννη.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ «Γιάννενα Νέα Εποχή», έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας (“σύμπραξη παρατάξεων” κατά την ορολογία του νόμου), με τις παρατάξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Προτοπορία» του Νίκου Γκόντα και «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα.

Οι έδρες

Με τον τρόπο αυτό, ο νέος δήμαρχος θα διαθέτει 11 έδρες από την εκλογή, 5 έδρες της παράταξης Γκόντα, 2 έδρες της παράταξης Μπαρτζώκα και 2 των ανεξαρτητοποιημένων εκλεγμένων με την παράταξη Καλογιάννη, οπότε θα διαθέτει συνολικά 20 έδρες από τις 45.

Η αντιπολίτευση θα έχει την πλειοψηφία -τουλάχιστον όπως μέχρι στιγμής διαμορφώνονται τα πράγματα- με 25 έδρες, μοιρασμένες όμως σε 2 μεγάλες και 3 μικρότερες παρατάξεις.

Οι θέσεις ευθύνης

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, τα στελέχη των τριών παρατάξεων θα μοιραστούν και τα αξιώματα, τις θέσεις ευθύνης σε συμβούλια και επιτροπές.

Παραπάνω από σίγουρη θεωρείται η αξιοποίηση Ν. Γκόντα, Ν. Τσόλη και άλλων προβεβλημένων στελεχών της παράταξης Γκόντα, σε διάφορες θέσεις, όπως επίσης και άλλων μελών και φίλων της παράταξης του πρώην δημάρχου.

Ο Α. Μπαρτζώκας θα αναλάβει τη ΔΕΥΑΙ όπως από προχθές δημοσιεύσαμε, ενώ ο άλλος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Πάνου είναι σίγουρο πως θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον ΟΚΠΑΠΑ, μέλος του Δ.Σ. του οποίου διετέλεσε από την προηγούμενη δημοτική θητεία, ενώ άλλα στελέχη της παράταξης θα επανδρώσουν συμβούλια και επιτροπές.

Αρκετά πιθανή θεωρείται και η αξιοποίηση των δύο πρώην πλέον στελεχών της παράταξης Καλογιάννη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το που ακριβώς θα κατευθυνθούν.

Το μεγαλύτερο μερίδιο σε «θέσεις ευθύνης» θα έχουν φυσικά τα μέλη της παράταξης του κ. Ελισάφ.

 

Tags: