ΚΙΝΑΛ: Νέα πραγματικότητα για το ίδιο αλλά όλο το πολιτικό σύστημα φέρνει η υποψηφιότητα Παπανδρέου

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νέα πραγματικότητα σε ΚΙΝΑΛ αλλά και ευρύτερα στο όλο πολιτικό σύστημα φέρνει η υποψηφιότητα Παπανδρέου. Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι το ΚΙΝΑΛ θα βγει βαθιά διχασμένο από την διαδικασία, αν και πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε ειδικότερες εκτιμήσεις σε σχέση με το πόσο πολύ.

Η διαδικασία δεν θα είναι “αναίμακτη” – σημειώνω ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου διέρρευσε από το περιβάλλον Γενηματά λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί από τον ίδιο, πράγμα που μόνο εσωκομματική ηρεμία δεν δείχνει…

Οι εξελίξεις συνεπώς θα είναι πολλές, οριζόντια σε όλο το πολιτικό σύστημα… Μπαίνουμε σε πολύ ενδιαφέρουσα πολιτικά περίοδο, όπου τίποτε δεν αποκλείεται, κρατήστε το αυτό.

Ο Παπανδρέου έχει όχι απλά οπαδούς, με τη συμβατική πολιτική έννοια του όρου, αλλά «πιστούς» ο οποίοι τον ακολουθούν προσωπολατρικά ή ονοματολατρικά, ότι κι αν κάνει, ότι κι αν πει… Υπό το πρίσμα αυτό, η κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται είναι “ο Παπανδρέου και οι Άλλοι” αυτοί την ώρα.

Προφανώς τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν συμμαχίες ή/και αποσύρσεις και άλλα πολλά…

Και φυσικά, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αυτής, βέβαια δεν ενδιαφέρει μόνο τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα λέγεται τότε, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα που “ψαρεύουν” στις ίδιες ή κοντινές “δεξαμενές”…

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Ν.Β.

 

Tags: