Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, στην έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων

Η έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, κέρδισε τις εντυπώσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών και θα υλοποιηθεί ξανά την επόμενη χρονιά, με στόχο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης». Το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου μάθησης, Χάρης Παπάζογλου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Οδυσσέας Γκόρος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Κώστας Δημητρίου, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Βαγγέλης Αναγνώστου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Αγγελική Θεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων και Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π., Κώστας Χαρακλιάς, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων και Υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Παπάζογλου δήλωσε «Η έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά βρήκε θετική απήχηση στη σχολική κοινότητα. Και ο κ. Γκόρος και ο κ. Δημητρίου έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αρταίων, αφού διαπίστωσαν ότι οι μαθητές με τους δασκάλους των καλλιτεχνικών επιδόθηκαν με ζήλο και μεράκι στη δημιουργία κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό :η γέφυρα Ρίου –Αντίρριου, ο Πύργος του Άιφελ, το Γεφύρι της Άρτας είναι μόνο μερικά από τα έργα των παιδιών. Μετά από απαίτηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, και κρίνοντας και από τα όμορφα δημιουργήματα, ο Δήμος Αρταίων σκοπεύει να υλοποιεί τη συγκεκριμένη έκθεση κάθε χρόνο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Μάλιστα, του χρόνου θα ξεκινήσει η δημιουργία των έργων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε η έκθεση να εξελιχθεί και να συμμετέχουν σε αυτήν ακόμη περισσότεροι μαθητές. Μέσα από ποιοτικές εκπαιδευτικές δράσεις, όπως η σημερινή, ο Δήμος Αρταίων προάγει τον πολιτισμό, προάγει την παιδεία και παράλληλα ευαισθητοποιεί τη νέα γενιά στο θέμα της ανακύκλωσης, ωθώντας την να αποκτήσει οικολογική συνείδηση. Γιατί μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας των συγκεκριμένων κατασκευών, τα παιδιά έμαθαν ότι ακόμη και με τα πιο απλά υλικά, υλικά που μπορεί να μοιάζουν άχρηστα, μπορούμε να δημιουργήσουμε κατασκευές που έχουν τόσο διακοσμητικό όσο και χρηστικό ρόλο στο σπίτι μας και ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον. Στόχος όλων των δράσεων της Δημοτικής Αρχής είναι να ευαισθητοποιεί τους πολίτες στα θέματα που αφορούν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, ώστε με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις δράσεις να γινόμαστε πιο συνειδητοί και υπεύθυνοι πολίτες».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply