«Κεραυνοί» από την Επιτροπή Κατοίκων της οδού Νιάρχου – Νέα εξέλιξη με εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη στην υπόθεση

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά πάντων, για λογαριασμό της επιτροπής των παρά την οδό Νιάρχου κατοίκων ο γνωστός μηχανικός Γιάννης Μπέλλος στη σημερινή συνέντευξη τύπου της επιτροπής, η οποία δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Εκτός από τις τοποθετήσεις, η επιτροπή παρουσίασε και έγγραφο του Συνογόρου του Πολίτη στον οποίο απευθύνθηκε, της 14ης Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με το οποίο ο Συνήγος φαίνεται να συμμερίζεται τις ανυσηχίες των κατοίκων, θέτει συγκεκριμένα ζητήματα στη Διοίκηση & Αυτοδιοίκηση και καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα να ενημέρωσει την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά και να τηρήσει τη νομιμότητα.

«Βρήκαμε τοίχους»

«Βρήκαμε τοίχους……» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέλλος στη συνέντευξη τύπου και συνέχισε:

«Τοίχο από την αλλαζονεία και το «αγύριστο κεφάλι» του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.

Τοίχο από την οίηση και την αυταρέσκεια της αυτοχαρακτηριζόμενης ως τεχνοκράτισσας αντιπεριφερειάρχου κας Τατιάνας Καλογιάννη.

Τοίχο από την δειλία, και τον καιροσκοπισμό του Δημάρχου κ. Μπεγκα.

Τοίχο από τις σιωπηλές πλειοψηφίες της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής τις οποίες συναπαρτίζουν και διάττοντες αστέρες της εικόνας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της πολυπραγμοσύνης, που φιλοδόξησαν ή και φιλοδοξούν την σωτηρία του τόπου από τα μετερίζια της Κεντρικής πολιτικής σκηνής, χωρίς βεβαίως να έχουν υπερασπιστεί την πόλη και την κλίμακά της απέναντι στο θηριώδες αυτό έργο για το οποίο κάποιοι εξ αυτών είχαν εκφράσει και την αντίθεσή τους. Και ήταν αυτές οι πλειοψηφούσες παρατάξεις που αποφάσιζαν.

Υπήρξαν βέβαια και φωνές από παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως και μεμονωμένων συμβούλων που αντέδρασαν στην επιχειρούμενη παρέμβαση, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν τους συσχετισμούς.

Το ωραίο είναι, ότι σχεδόν όλοι κατ’ ιδία συντάσσονταν με τις θέσεις μας θεωρώντας το έργο φαραωνικό, και την υλοποίησή του ως κατασπατάληση των πόρων.

Εν όψει των παραπάνω το τελευταίο διάστημα εμείς σιωπήσαμε.

Σιωπήσαμε παρακολουθώντας τις κομπορρημοσύνες του κ. Καχριμάνη και της κας Καλογιάννη σε κάθε στάδιο της σχετικής διαδικασίας δημοπράτησης του μεγαλεπήβολου έργου που θα έφερναν σε πέρας.

Σιωπήσαμε αλλά δεν παραιτηθήκαμε, όπως πολλοί νόμισαν ή και θα ήθελαν.

Έτσι με τεκμηριωμένες θέσεις προσφύγαμε στο ΣτΕ αλλά και στον Συνήγορο του πολίτη.

Σήμερα λοιπόν έχουμε στα χέρια μας απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη με την οποία δικαιώνονται εν πολλοίς οι θέσεις μας και που προοιωνίζεται την αρχή του τέλους του προτεινόμενου σχεδιασμού της Λ. Νιάρχου.

Οι ευθύνες τεράστιες και με ονοματεπώνυμο.

Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, η αντιπεριφερειαρχης και υποψήφια δήμαρχος κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας όπως και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μιχελάκης, που δίκην τροχονόμου φαίνεται να επιτρέπει την διέλευση ελεγχόμενης νομιμότητας αποφάσεων χωρίς να αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα, ευθύνονται από κοινού και εις ολόκληρον ο καθένας για την εξέλιξη αυτή.

Και δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, αλλά

Κατόπιν αυτού καλούμε όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες να λάβουν θέση

Αν συντάσσονται με την νομιμότητα των αποφάσεων ή όχι.

Αν αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ευρύτερο ορθολογικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό στην περιοχή με έμφαση στην επιστημονική δεοντολογία και με κυκλοφοριακή τεκμηρίωση.

Αν αποδέχονται την κατασπατάληση πόρων με την υιοθέτηση άκριτων επιλογών και αχρείαστα υπερδιαστασιολογημένων έργων ή όχι.

Καλούμε επίσης τους προαναφερθέντες υπεύθυνους γι’ αυτην την εξέλιξη να σταματήσουν άμεσα την εξέλιξη της διαδικασίας δημοπράτησης προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απαιτήσεις από την μη υλοποίηση του έργου.

Οι ενέργειες μας βέβαια δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται στοχευμένα προς κάθε κατεύθυνση.»

 

Tags: