Καταγγέλλει αστυνομική βία το Μέρα25 Ιωαννίνων

Ιωάννινα, Γιάννενα, Epirus News, epirusnews.euΑνακοίνωση με την οποία καταγγέλει αστυνομική βία κατά μελών της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις εξορύξεις» καταγγέλλει το Μέρα25 Ιωαννίνων με ανακοίνωση του:

«Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής ως προσπάθεια φίμωσης του λόγου και ειρηνικής διαμαρτυρίας μελών τής ‘Ανοιχτής Συνέλευσης στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου’ πού συνέβη στη χθεσινή ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “τι είναι προοδευτικό σήμερα”, που συνδιοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και ένας από τούς κεντρικούς ομιλητές ήταν και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης:

“Σε προσπάθεια κάποιων ατόμων να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση, μας απαγορεύτηκε η είσοδος από την αστυνομία χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος. Για το πανό και τα κείμενα που μοιράζαμε κινητοποιήθηκαν επιπλέον μηχανές και αυτοκίνητα της αστυνομίας και αφού τελείωσε η παρέμβαση και είχαμε σχεδόν όλοι φύγει προσήγαγαν δύο κοπέλες. Η προσαγωγή έγινε χωρίς κανένα απολύτως λόγο και με μόνο σκοπό να τις εκφοβίσουν, ενώ στη συνέχεια τις άφησαν ελεύθερες.”

Και μόνο η παρουσία αστυνομικής δύναμης στον χώρο, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στους πολίτες όπως προβλήθηκε, δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.

Ο μόνος λόγος είναι ο εκφοβισμός και η καταστολή και δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα τοπικά, μετά την πρόσφατη καταστολή της διαμαρτυρίας κατά των εξορύξεων στο Καλπάκι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου για την οποία υπήρξε και κοινοβουλευτική επερώτηση του βουλευτή μας Κρίτωνα Αρσένη, απαγορεύοντας ουσιαστικά την ελευθέρια έκφρασης σε ειρηνική εκδήλωση. Καλούμε τον Δήμαρχο να δώσει μια εξήγηση στους δημότες του, για τα συμβάντα που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.»

 

Tags: