Καταγγέλει στην απάντηση του ο Σ. Κωνσταντόπουλος το Δήμαρχο Ιωαννιτών

Σκοπιμότητα καταλογίζει στο Δήμαρχο Ιωαννιτών Θ. Μπέγκα ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Σ. Κωνσταντόπουλος και προβαίνει σε οξύτατη “επίθεση” & καταγγελία με ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση του Σ. Κωνσταντόπουλου αφορά τοποθέτηση του Δημάρχου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

«Να θυμίσω λοιπόν στον Δήμαρχο ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που από το 2011 έως και σήμερα ουδέποτε ο Δήμος Ιωαννιτών αλλά και κατά τη θητεία του ως Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων ο κ. Μπέγκας δεν φάνηκε να έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα, αντιθέτως συνυπέγραφε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου τη μια πίσω από την άλλη ώστε η Περιφέρεια να έχει στα χέρια της την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για σχεδόν όλα τα έργα υποδομής και αναπτυξιακά μη στηρίζοντας όλο αυτό το διάστημα τα συμφέροντα του Δήμου Ιωαννιτών και των πολιτών.

Ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε πως θέλει να έχει ενεργό ρόλο πλέον στη διαχείριση των απορριμμάτων πράγμα αξιοσημείωτο και που δημιουργεί ερωτήματα.

Επίσης όσον αφορά την απόφαση του ΔΣ του ΦοΔΣΑ στο με ποιον διαπιστευμένο φορέα θα συνάψουμε προγραμματική σύμβαση (λόγω του ότι ο ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων δεν διαθέτει ανάλογο προσωπικό) αναφέρω πως είμαστε ένα συλλογικό όργανο και το κάθε μέλος του ΔΣ αποφασίζει αποκλειστικά.

Να θυμίσω πως πριν γίνει το ΔΣ του ΦοΔΣΑ για συλλογικές αποφάσεις τόσο για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης αλλά και την αξιοποίηση του Βιοαερίου προηγήθηκαν (3) τρεις άκαρπες συνελεύσεις των Δημάρχων της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να καταλήξουν κάπου για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμος Ιωαννιτών θέλοντας να δείξει πως δε φταίει σε τίποτε άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες στο ΔΣ του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων, έπειτα από τις άκαρπες συνελεύσεις, κάτι που όπως προανέφερα έχει την εξής αρχή : ¨Πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς¨.

Όσον αφορά ποιες κινήσεις έχει κάνει ο Φορέας δηλώνω πως πήραμε απόφαση στο ΔΣ του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων στις 9 Μαΐου/2018 ότι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης να γίνουν με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου έπειτα από ψήφισμα του συλλογικού οργάνου.
Όσον αφορά περί παραιτήσεως μου έπειτα από καταγγελία του Δημάρχου φαίνεται ξεκάθαρα πως θίγονται συμφέροντα (βγες εσύ να μπω εγώ), με μικροπολιτικά στοιχεία από τον Δήμαρχο με φόντο προεκλογικές κινήσεις κάτι που δε με αγγίζει προσωπικά τόσο εμένα όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Αντιθέτως καταγγέλλω τον Δήμαρχο για την αδιαφορία που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τις (3) τρεις άκαρπες συνελεύσεις των δημάρχων και την απαράδεκτη νοοτροπία πως ¨ρίξε τις ευθύνες αλλού και βλέπουμε¨.»

 

Tags: