Καμμένος: Τι συζητήθηκε για τις γαλλικές φρεγάτες

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε πως «η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα δεν παραβιάζει ξένες περιοχές και προσπαθεί με ειρηνικά μέσα σε περιβάλλον ειρήνης και ανάπτυξης, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό σε διεκδικήσεις».

Ο κ. Καμμένος χαιρέτισε τη στροφή Ερντογάν υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης, στο Αιγαίο, επανέλαβε ωστόσο, ότι η πιστή τήρηση του διεθνούς δικαίου, η τήρηση των διεθνών συνόρων είναι προϋπόθεση για την ειρηνική συμβίωση.

Για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών είπε ότι βρίσκονται όμηροι στηνΑδριανούπολη και η άμεση απελευθέρωση τους είναι προϋπόθεση για την ειρηνική συμβίωση που επιθυμεί όπως λέει ο Τούρκος πρόεδρος. Ο υπ. Άμυνας αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι δεν μπορεί να σιωπά. «Όσο η Τουρκία διεξάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις μέσω των ΜΜΕ εκεί και εμείς δεν πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι της» πρόσθεσε.
Aναφερόμενος στο δημοσίευμα για τις φρεγάτες έκανε λόγο για παλιό πρόγραμμα επί υπουργίας Μειμαράκη που δεν είχε προχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων το οποίο εξετάστηκε σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν και Τσίπρα κατά την οποία ο Γάλλος πρόεδρος -όπως είπε- φάνηκε θετικός.

«Θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανόν δυνατοτήτων για το υλικό που θα χρειαστεί όταν έρθει η ώρα για ένα τέτοιο πρόγραμμα και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το σύνταγμα ενέργειες» τόνισε ο κ. Καμμένος. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι δημόσιες δηλώσεις για θέματα εξοπλισμών και εθνικής άμυνας κάνουν κακό.

Ο κ. Καμμένος σχετικά με την τελευταία σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ τόνισε πως αποφασίστηκε να προχωρήσει η τελική διαδικασία για το «πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης» (FOS). Για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 ειδικότερα, τόνισε πως τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης αλλά υπάρχει ζήτημα με τις καταβολές χρημάτων που χρειάζεται να γίνουν, ζήτημα που σχετίζεται με τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, ,