Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα: “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”

Τα “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”, η μαύρη κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη που κατάφερε να χωρέσει όλη την ξενοφοβία, την υποκρισία και την ημιμάθεια της νεοελληνικής κοινωνίας σε ένα σπαρταριστό κείμενο, με αέρα από παλιά ελληνική ταινία, ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα.

Τα “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”, γραμμένο το 2011, είναι μια αιχμηρή και ανατρεπτική κωμωδία καταστάσεων που παρακολουθεί την προσπάθεια 6 διαφορετικών ανθρώπων στο λάθος τόπο (ερημικό ξωκλήσι) τη λάθος στιγμή (χειμερινή θεομηνία). Αρχικά οι ήρωες μας πρέπει να συμβιώσουν και τελικά να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Ο θεατής θα αναγνωρίσει χαρακτήρες, καταστάσεις και συμπεριφορές γνώριμα από τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, “φωτισμένα” όμως από ένα άλλο πρίσμα.

Ο γάμος της χρονιάς επαναλαμβάνεται για μία και μοναδική παράσταση, με υστερική νύφη, πολιτικάντη γαμπρό, σνομπ πεθερά, φευγάτο πεθερό, παπά και κουμπάρο-έκπληξη. Τα μέλη του καλλιτεχνικού Σωματείου «Εξαύδα» σας καλούν να μάθετε πόσα σέλινα τη μέρα κάνουνε τη συμπεθέρα πέρα, πώς παίζεται το πόκερ του Μπαταξή, πού ακριβώς βρίσκεται η μέση του πουθενά και πόσο απέχει από τον Άγιο Παντελεήμονα, και τέλος τι είναι πιο σημαντικό στο γάμο: ο κουμπάρος ή οι βέρες. Πάνω απ’ όλα όμως σας καλούν να διασκεδάσετε και να γελάσετε με μια πραγματικότητα για γέλια… και για κλάματα

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου 5 Ευρώ.
Θα διατεθούν 50 δωρεάν θέσεις για ανέργους.

Για πληροφορίες καλέστε στο 6946131950

Συντελεστές:
– Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κατσάνος
– Σκηνικά: Θανάσης Τζάτσος
– Φώτα: Νίκος Γούλας – Νεκταρία Λαμπράκη
– Ήχος: Αντωνία Παλαβού

Ερμηνεύουν κατά σειρά εμφάνισης οι:
Ξένος: Μάριος Κατσάνος
Γαμπρός: Δημήτρης Κατσάνος
Νύφη: Φωτεινή Κούτση
Συμπεθέρα: Μαρία Φατούρου
Συμπέθερος: Παναγιώτης Κόρδας
Ιερέας: Θεοχάρης Μπερρής
Δημοσιογράφος: Κέλυ Παππά

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply