Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑΟ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες της Πρέβεζας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Δεκεμβρίου, μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Διεκδικούμε, όλες και όλοι μαζί, μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη λύση στο Ασφαλιστικό, όπου στο επίκεντρό του θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, καθώς και η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παρά τους περιορισμούς που προκύπτουν από την γνωστή συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, η κυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, εξοικονομώντας σχεδόν 20 δις ευρώ (χρειάστηκαν 5,5 αντί για 25 δις, τα οποία θα είχαν προστεθεί στο χρέος). Και συνεχίζει τον αγώνα της για να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και για να μη διαψευστούν οι προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη με τους δανειστές, θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων, διεκδικώντας ισχυρό κοινωνικό κράτος και άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η χώρα για να βγει από το τέλμα, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά της και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της.

 

Tags:

, , , , ,