Κακοκαιρία «Ιανός»: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Δείτε LIVE την εξέλιξη του φαινομένου

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 16ης Σεπτεμβρίου της ΕΜΥ με αριθμό 4 επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός» που πλήττει τη χώρα από τα νοτιοδυτικά.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή (18/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου -από τη Λευκάδα και νοτιότερα-, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα -κυρίως την κεντρική- και την Εύβοια.Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

    Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

  • Το Σάββατο (19/09) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο και την Ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη Βόρεια Πελοπόννησο.
  • Την Κυριακή (20/09) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι νωρίς το πρωί τη Νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Δείτε LIVE την εξέλιξη του φαινομένου

 

Tags: