Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται συνθήκες καύσωνα, δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στους 37 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 38 βαθμούς.
Η μεταβολή του καιρού θα είναι σταδιακή και όχι απότομη. Η δροσερή περίοδος που προηγήθηκε ολοκληρώνεται και το μελτέμι εξασθενεί, με τους ανέμους να στρέφονται σταδιακά σε δυτικούς.
Για σήμερα, η χώρα ξεκινά με γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται αστάθεια στα ηπειρωτικά. Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Τι προβλέπεται για την Τρίτη και την Τετάρτη
Αύριο, Τρίτη, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 6 μποφόρ. Μια διαταραχή που θα επηρεάσει κυρίως τα Βαλκάνια αναμένεται να δώσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως κοντά στα σύνορα, αλλά και στη δυτική Ελλάδα, στα ορεινά και στο Ιόνιο.
Παράλληλα, η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς.
Την Τετάρτη οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ θα εκδηλωθούν και πάλι πολύ τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 35-36 βαθμούς και τοπικά τους 37.
Έως 38 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη και μετά. Προς το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα κινηθούν στους 36-37 βαθμούς και είναι πιθανό τοπικά να φτάσουν τους 38 βαθμούς, σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση του μελτεμιού στο Αιγαίο.



ioanninacarrental.gr




