Καιρός: Έρχεται επιδείνωση – Πότε και που

καιρός, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού, δελτίο ΕΜΥ, καιρός Ιωάννινα, Epirus NewsΜπαίνουμε σε μια μακρά περίοδο με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο της ΕΡΤ

Την Παρασκευή θα έχουμε αρκετή συννεφιά με βροχές στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα. Δεν  θα λείψουν και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά αλλά και τα χιόνια στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα βόρεια  τους 14 βαθμούς, 16 με 17 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με παροδικές βροχές μες την ημέρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα έχουμε κατά διαστήματά σχεδόν σε όλη τη χώρα με τα πιο ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα, μες το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι πάντως δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο με τα χιόνια βέβαια στις ορεινές περιοχές.

 

Tags: