Κ. Τασούλας: “Να δοθεί το επίδομα των 100 ευρώ και στους Στρατιωτικούς & Αστυνομικούς της Ηπείρου”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή κυβερνητική τροπολογία που επιλύει μόνο για τους Στρατιωτικούς την αδικία της μη μέχρι σήμερα καταβολής του επιδόματος των 100 ευρώ στην Ηπειρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κομμάτια έχει γίνει πλέον η Κυβέρνηση μετά την ασυνάρτητη πολιτικά συμπεριφορά του κ.Καμένου που, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία παρεδόθησαν η μακεδονική εθνότητα και η μακεδονική γλώσσα στους βόρειους γείτονές μας, λειτουργεί με βάση ένα τραγελαφικό ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Μία μικρή απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι το ότι σήμερα στη Βουλή με αφορμή τρέχουσα Κύρωση Σύμβασης του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ο κ.Καμένος κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία με την οποία επεκτείνει το μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ που ελάμβαναν σε συγκεκριμένες παραμεθόριες περιοχές, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, και στην Ηπειρο και Μακεδονία, αλλά μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις μονάδες προκάλυψης, παραλείποντας την ΕΛΑΣ και το Π.Σ.

Η ΝΔ υπερψήφισε την τροπολογία αυτή που διορθώνει μόνο για το στρατιωτικό προσωπικό μία αδικία και ανισότητα, αλλά ζήτησε να καλύψει η ρύθμιση και τους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ο κ.Καμένος δεν δέχθηκε την πρότασή μας.

Σε συνάντησή μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Τόσκα αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας έλαβα την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα φέρει με την σειρά του νέα τροπολογία που θα καλύπτει και το προσωπικό του Υπουργείου του που σήμερα εξαιρέθηκε, παρά το ότι η τροπολογία που καλύπτει μόνο τους στρατιωτικούς φέρει και την υπογραφή του!

Ως ΝΔ θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα ασκήσουμε κάθε προβλεπόμενη κοινοβουλευτική πίεση για να λυθεί το συντομότερο.

Οσον αφορά στην σπασμωδική λειτουργία της Κυβέρνησης, ακόμη και στο Νομοθετικό έργο, αυτό αναμένεται να επιλυθεί από τον ελληνικό λαό στις προσεχείς εκλογές, καθώς είναι βέβαιο πως με την ψήφο του θα επιβάλλει την ανάδειξη μιας ισχυρής και σοβαρής Κυβέρνησης της Ν.Δ. που θα αντιλαμβάνεται και θα χειρίζεται τα ζητήματα συνολικά και όχι με τον πρόχειρο, αποσπασματικό και ψηφοθηρικό τρόπο που γίνεται σήμερα».

 

Tags: