Κ. Τασούλας: “16 μήνες και ακόμη οι μετατάξεις από την Μεταλλουργική!”

«Στις 1-2-2018 ο Δήμος Πωγωνίου ενημερώνει τους βουλευτές Ιωαννίνων για έγγραφο που απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ζητώντας, δικαιολογημένα, την παρέμβασή του, ώστε η ιδιωτική εταιρεία που αγόρασε τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, να προσλαμβάνει εργαζομένους κατά προτεραιότητα που κατοικούν στην περιοχή.

Υπέβαλα, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αναφορά με το αίτημα αυτό του Δήμου Πωγωνίου προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με αποτέλεσμα να λάβω απάντηση από τον αρμόδιο Αναπληρωτή  Υπουργό κ. Φ. Κουβέλη που συνιστά μνημείο μη απάντησης, καθώς δεν αναφέρεται καθόλου στο επίμαχο θέμα.

Γεια σου Γιάννη ή μάλλον Φώτη, κουκιά σπέρνω!

Υπενθυμίζω εδώ ότι ο προκάτοχός του στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κ. Ησυχος, όταν επισκέφθηκε στις 8-5-2015 την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου διαβεβαίωσε ότι «μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του διέκοψε την διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης» και ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δώσει άλλη ουσιαστική και μόνιμη λύση στη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα!

Από τα ψέματα του κ. Ησυχου σήμερα πάμε στη μη απάντηση του κ. Κουβέλη!

Με αφορμή όμως την «απάντηση» αυτή υπέβαλα σήμερα ερώτηση στην κ.Γεροβασίλη για την ανάγκη, τουλάχιστον, άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετάταξης των 52  εργαζομένων της Μ.Β.Η. σε φορείς του Δημοσίου, μετάταξη που εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2017!»

 

Tags: