Ισχυροί άνεμοι στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, χιόνια στα ορεινά – Πως θα εξελιχθεί

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» ξεκίνησε με ισχυρότατους ανέμους στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και αρκετά χιόνια στα ορεινά του νομού, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Η θερμοκρασία στην πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει πτώση 9 βαθμών μέσα σε ένα 24ωρο και το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς για μεγάλα διαστήματα βορειοανατολικοί άνεμοι με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 30 χλμ./ώρα, ενώ οι στιγμιαίες ριπές ήταν πολύ ισχυρότερες κατά διαστήματα, φτάνοντας τα 55 χλμ./ ώρα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ σημειώνεται ότι η Ήπειρος είναι από τις περιοχές που επλήγησαν λιγότερο σε σχέση με άλλες, όπως π.χ. την περιοχή Θεσαλονίκης όπου καταγράφεται χιονόπτωση και πτώση θερμοκρασίας 12 βαθμών Κελσίου.

Ίδιο θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού και αύριο Κυριακή, με θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή και τη θερμοκρασία να σημειώνει μεγαλύτερη πτώση.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «η θερμοκρασία από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα καταγράφει μεγάλη πτώση, ενώ χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η «Ωκεανίς» θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα 25/02.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 23/02 ισχυρές τοπικά βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα πεδινά κυρίως της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, στα νησιά του Ιονίου και στο Αιγαίο, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν σχεδόν παντού.  

Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σεπεδινές περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα περιοριστούν σημαντικά.»

 

Tags: