Υπεγράφη η Πολεοδομική Μελέτη Σεισμοπλήκτων

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤίτλοι τέλους μπαίνουν σε μια υπόθεση που χρονίζει και ταλαιπώρησε πολλούς συμπολίτες μας στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Ο λόγος για την Πολεοδομική Μελέτη Περιοχής Σεισμοπλήκτων Ιωαννίνων που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Ταγαρά και διαβιβάστηκε προς επεξεργασία στο ΣτΕ.

Το στάδιο αυτό θεωρείται τυπικό και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε στη συνέχεια να δημοσιευθεί η Μελέτη στο ΦΕΚ και να τεθεί σε ισχύ.

«Υπήρξε μια συνεχής προσπάθεια και πίεση από το Δήμο Ιωαννιτών προς το ΥΠΕΚΑ, για να “ξεκολλήσει” επιτέλους η Πολεοδομική Μελέτη των Σεισμοπλήκτων. Ήταν σημαντική η βοήθεια του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη και οι δικές του παρεμβάσεις προς την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Με τη συντονισμένη δράση έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα και μπήκαμε επιτέλους στο τελικό στάδιο που είναι και το τυπικό, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Πολεοδομική Μελέτη των Σεισμοπλήκτων, έχει περάσει από πολλές «περιπέτειες» τα τελευταία χρόνια, αφού ακυρώθηκε καταρχήν και στη συνέχεια «κόλλησε» στα γρανάζια δύο αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply