Ιωάννινα: Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα πλην Αττικής – Εντείνεται η ανησυχία

Εντείνεται καθημερινά η ανησυχία στους πολίτες των Ιωαννίνων, με αποκορύφωμα τα σημερινά 27 κρούσματα -αριθμός ρεκόρ- που καταγράφηκαν σήμερα 10 Οκτωβρίου στο νομό Ιωαννίνων.

Καμία άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας, εξαιρουμένης της Αττικής όπου τα πληθυσμιακά μεγέθη είναι διαφορετικά, δεν είχε σήμερα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από τα Γιάννενα.

Όπως σημειώνουν ειδικοί, η δυσκολία της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι πολλά κρούσματα από κάποια γνωστή συρροή, πράγμα που δυσχεραίνει ιδιαίτερα και τις ιχνηλατήσεις των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα τέθηκαν σε εφαρμογή ειδικά περιοριστικά μέτρα, αρχικά στην πόλη των Ιωαννίνων και στη συνέχεια σε ολόκληρο το νομό, τα οποία όμως χρειάζονται αρκετές ακόμα μέρες για να αποτιμηθεί η αποδοτικότητα τους στον έλεγχο της πανδημίας.

Το σίγουρο είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία τηρούνται από την πλειονότητα των πολιτών, θα αργήσουν να αρθούν για την περιοχή Ιωαννίνων…

Την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει περισσότερο το γεγονός της μη παροχής επίσημης πληροφόρησης με τις φήμες και τα «fake-news» να κάνουν …πάρτι εντός και εκτός διαδικτύου στην περιοχή.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Απαιτούνται μέτρα σε τοπικό & κεντρικό επίπεδο…

 

Tags: