Ιωάννινα: Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην αποκομιδή απορριμάτων – Τι λέει ο Δήμος

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του αναγνώστη μας από την περιοχή της Λεωφόρου Νιάρχου, δεχθήκαμε δεκάδες άλλα μηνύματα διαμαρτυρίας και ανάλογες φωτογραφίες από άλλους αναγνώστες από την ίδια περιοχή.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ, δύο μέρες αργότερα από την πρώτη διαμαρτυρία αναγνώστη, όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, με τα απορρίμματα να συσσωρεύονται στο σημείο από το Σάββατο ως σήμερα Τετάρτη.

Πραγματικά μια τελείως απαράδεκτη κατάσταση σε μια από τις κεντρικότερες αρτηρίες της πόλης, σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των 35+ βαθμών επιδεινώνουν τα μέγιστα το πρόβλημα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών επικαλείται ελλείψεις προσωπικού, καθυστέρηση λόγω εκλογών και ενημερώνει ότι από Δευτέρα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί…

Δήμος Ιωαννιτών: “Ορισμένες δυσλειτουργίες” – “Από Δευτέρα η αποκομιδή”

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν ορισμένες δυσλειτουργίες στον τομέα καθαριότητας του Δήμου και συγκεκριμένα στην αποκομιδή των κάδων απορριμμάτων. Η έλλειψη προσωπικού στον τομέα καθαριότητας είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, διευκρινίζει ωστόσο ότι είχε διεκπεραιώσει έγκαιρα τις διαδικασίες για την πρόσληψη 47 μόνιμων υπαλλήλων μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018, η ολοκλήρωση της οποίας απαιτούσε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, κάτι που καθυστέρησε λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Το ΦΕΚ με το οποίο οι νέοι αυτοί υπάλληλοι μπορούν να ξεκινήσουν να εργάζονται στο Δήμο έχει πλέον δημοσιευτεί κι έτσι από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι μπορούν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία με αποτέλεσμα η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ιωαννιτών.

 

Tags: