Ιωάννινα: Στη μονάδα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ασθενής με κορωνοϊό

Στη μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται άνδρας ασθενής με κορωνοϊό. Ο άνδρας ηλικίας 66 ετών εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία και επέστρεψε στη χώρα χθες Τρίτη, από την Αλβανία όπου εργαζόταν.

Η κατάστασή του 66χρονου δεν εμπνέει ανησυχία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου:

«Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης 19/5/2020 γνωστό επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα Κορωνοϊού. Πρόκειται για άντρα 66 ετών, ο οποίος είναι Ελληνικής υπηκοότητας που ζει και εργάζεται στην Αλβανία. Εκεί είχε διαπιστωθεί ως θετικός στον COVID-19. και δεδομένου ότι παρουσίασε ήπια συμπτωματολογία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην Ειδική Μονάδα Λοιμωδών του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή .

Σημειώνεται ότι όλα τα δείγματα που έχουν εξετασθεί από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 12 Μαΐου έως και σήμερα, εξακόσια δέκα έξι (616) στο σύνολό τους, από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι αρνητικά. Επισημαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται την παρούσα περίοδο δεν αφορά ύποπτα κρούσματα αλλά για την αναγκαιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.»

 

Tags:

, ,