Ιωάννινα: Σοκάρουν τα χθεσινά 30 κρούσματα – Πάνω από 400 συνολικά από την αρχή του μήνα – «Πρεμιέρα» για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σοκαριστικός ήταν για μία ακόμα φορά ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες για την Π.Ε. Ιωαννίνων, με 30 κρούσματα, ενώ άλλα 9 καταγράφηκαν στους άλλους τρεις νομούς της Ηπείρου και συγκεκριμένα 6 στην Π.Ε. Πρέβεζας, 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και 1 στην Π.Ε. Άρτας.

Ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων υπολείπεται μόνο κατά δύο κρούσματα από το αρνητικό ρεκόρ της 21ης Οκτωβρίου και μόλις κατά ένα από τα 31 της 16ης Οκτωβρίου, ενώ συνολικά καταγράφονται από τις αρχές του μήνα που είναι μακράν ο χειρότερος για τα Γιάννενα, πάνω από 415 κρούσματα κορωνοϊού.

«Πρεμιέρα» για την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Πρεμιέρα» χθες βράδυ για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα και στα Γιάννενα. Η εφαρμογή του μέτρου συνοδεύτηκε από εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού μόνο τρία πρόστιμα των 150 Ευρώ επιβλήθηκαν για παράβαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές επιπέδου “3” και “4” θα βοηθήσει τον έλεγχο και τον περιορισμό της πανδημίας, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών «δείχνει» νεαρότερες ηλικίες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι σημερινές ανακοινώσεις του αριθμού των κρουσμάτων για την Ήπειρο, αν και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, κάθε μέτρο αντιμετώπισης απαιτεί χρόνο εφαρμογής για να αποδώσει…

 

Tags:

,