Ιωάννινα: Σοκαρισμένη η πόλη από την απώλεια του Θόδωρου Νιτσιάκου

Ο πασίγνωστος επιχειρηματίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα για το οποίο σας ενημερώσαμε νωρίτερα είναι ο Θεόδωρος Νιτσιάκος. Η είδηση του θανάτου του πασίγνωστου επιχειρηματία έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Ο άτυχος 76χρονος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο της περιοχής Αετομηλίτσας, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, στο οποίο βρέθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε στο κενό.

Ο επιχειρηματίας καταγόταν από το χωριό και ταξίδευε συχνά στην περιοχή, ακριβώς όπως συνέβη και κατά το αποψινό μοιραίο του ταξίδι.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θ. Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της ομώνυμης πτηνοτροφικής επιχείρησης «Νιτσιάκος», ενώ είχε αναπτύξει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως το γνωστό κορυφαίο ξενοδοχείο στην πόλη των Ιωαννίνων. Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπεδεύτηκε στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα, την οποία στη συνέχεια μετεξέλιξε σταδιακά σε κάθετα ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς ο ίδιος ήταν η «ψυχή» των επιχειρήσεων που δημιούργησε.

 

Tags:

, , ,