Ιωάννινα: Σύσκεψη Τ.Ο. Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. στα Λιθαρίτσια

Πλατιά κομματική σύσκεψη πραγματοποίησε χθες Τρίτη 6 Ιουλίου στο πάρκο Λιθαρίτσια η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με ομιλητή το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μπάτσικα.

Στην εισήγηση τονίστηκε ότι 10 ώρες μετά το δημοψήφισμα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κατέληξε σε κοινό κείμενο, πλην του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου καλούσαν στο δημοψήφισμα το λαό να διαλέξει με το «ναι» ή το «όχι» νέο μνημόνιο. Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της Ε.Ε., ότι πρόκειται για λυκοσυμμαχία που δεν μπορεί να αλλάξει.

Επισημάνθηκε ότι όποια εξέλιξη και να ακολουθήσει τελικά ως αποτέλεσμα των ανταγωνισμών, είτε συμφωνία είτε έξοδο από το ευρώ θα έχει σοβαρές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα που πρέπει να οργανωθούν μαζί με το ΚΚΕ για να τις αποκρούσουν. Ότι η μόνη ουσιαστική διέξοδο για το λαό και το πραγματικό ΟΧΙ είναι η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τις νέες σε επαγρύπνηση και πάλη σε οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης που δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο σε ότι αφορά τα ζητήματα άμεσης επιβίωσης αλλά και στη πάλη ενάντια σε απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλπ με προσανατολισμό την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply