Ιωάννινα: Σεμινάριο Αγωγής Υγειάς με θεματική την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο κ.α.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας και του εκφοβισμού είναι το θέμα του διήμερου βιωματικού σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

«Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της οργάνωσης του Δημοκρατικού Σχολείου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του χουλιγκανισμού, της ομοφοβίας κ.α» είναι το θέμα του 2/ήμερου βιωματικού σεμιναρίου Αγωγής Υγείας που διοργανώνει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γεωργίου Ράπτη και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», ύστερα και από έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Κύριος εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο κ. Κούτρας Βασίλειος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Σχεδία”.

Το 2/ήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου (Πέμπτη και Παρασκευή) στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ο Γυμνασίου Ιωαννίνων και απευθύνεται σε Δ/ντές/ντριες & εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την πρόληψη και τη διαχείριση των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού για τη διασφάλιση της ψυχικής και κοινωνικής υγείας των παιδιών και εφήβων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων στο τηλ. 26510-65021 ή στο 6977-641678 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Tags:

, , , , , ,