Ιωάννινα: Πυροσβέστες διαμαρτύρονται για ακατάλληλες συνθήκες

Πυροσβέστες του Ν.Ιωαννίνων διαμαρτύρονται έντονα για ακατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας τους όταν κλήθηκαν να συνδράμουν σε φωτιές στην Αχαΐα. οι πυροσβέστες απευθύνουν την επιστολή διαμαρτυρίας τους στον πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων Κ. Τασούλα και στους υπόλοιπους βουλευτές των Ιωαννίνων καθώς επίσης και στους ανωτέρους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ακολουθεί αυτούσια:

“Στις 3 Ιουλίου 2022 οι Υπηρεσίες του Ν.Ιωαννινων κλήθηκαν να συνδράμουν με 2 οχήματα και 8 συναδέλφους για κατάσβεση πυρκαγιάς στις Πόρτες Αχαΐας με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής τους στην βάση τους τα Ιωάννινα ( διπλά πληρώματα δουλεύοντας 24ωρες /24ωρες ανάπαυσης).

Η διαμονή των Συναδέλφων γίνεται κάτω από  ακατάλληλες συνθήκες στην Π.Υ ΒΙ.ΠΕ.Πάτρας καθώς όπως δείχνουν  και οι φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο υπάρχουν κατσαρίδες, μπάνια ακατάλληλα και air condition διαλυμένα μη λειτουργικά.

Οι Συνάδελφοι την ήμερα της ανάπαυσης είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο της Π.Υ ΒΙ.ΠΕ.Πάτρας μιας και βρίσκετε εκτός της Πόλης  της Πάτρας και ουσιαστικά είναι σαν να κάνουν Υπηρεσία αφού δεν υπάρχει μέσον μετακίνησης τους.

Αλήθεια οι Συνάδελφοι Πυροσβέστες  που θα έρθουν συνδρομή από το Εξωτερικό θα έχουν  συνθήκες διαμονής σε ίδιες εγκαταστάσεις  όπως οι Έλληνες Πυροσβέστες.

Θεωρούμε ότι στον 21 αιώνα και εν έτη 2022 είναι απαράδεκτο και λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα την στιγμή που οι Πυροσβέστες  δίνουν ψυχή και σώμα για την διασφάλιση τις περιουσίας των Πολιτών.

Θα πρέπει οι ιθύνοντες να εξασφαλίζουν την διαμονή  του προσωπικού. Ζητάμε άμεσα υγειονομικό καθάρισμα των χώρων και αντικατάσταση των air condition. Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες ώστε να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον.”

 

Tags: