Ιωάννινα: Παρουσίαση βιβλίου της εκπαιδευτικού Κατερίνας Ντάση, “Η Γέφυρα της Ζωής”

Ο σταθμός του βιβλίου Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  θα είναι η πόλη των Ιωαννίνων τη  1η Απριλίου 2016 ώρα 8.30 μ.μ. για να συνεχίσει μετά στην Αθήνα.

Για το βιβλίο, τον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία θα μιλήσουν οι :

  • Καστάνη Κωνσταντίνα, Σχολική  Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης
  • Πρωτόπαππας Χρήστος, Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ
  • Ζερβού Ελευθερία, Διευθύντρια Γεν. Παν. Νοσοκομείου  Ιωαννίνων
  • Ντάση Κατερίνα, συγγραφέας του βιβλίου
  • Μάνθος Φώτης, ο εκδότης του βιβλίου από τις εκδόσεις «Εντύπωσις»

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας.

Ενώ θεατρικά στον κόσμο του βιβλίου θα μας ταξιδέψουν η θεατρολόγος Μελίνα Κατίου και η  εκπαιδευτικός Φωτεινή Τασούλα με την Κωνσταντίνα Λιόντου στη χορογραφία και τη Δήμητρα Ηγουμενίδη στο πιάνο.

Το βιβλίο «Η γέφυρα της ζωής» είναι ένα βιβλίο που κάνει τα παιδιά να οραματιστούν ένα κόσμο αγάπης, ελπίδας, αδελφοσύνης, φιλίας, φιλοξενίας, εθελοντισμού, επικοινωνίας,  εθελοντικής αιμοδοσίας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού, αλληλοβοήθειας,  ήθους, προσδοκίας, ανεξάρτητης σκέψης και νίκης του Καλού.

Η προσφορά  αίματος και η μετάδοση του μηνύματος πως όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα της όμορφης αυτής ιστορίας που ενέχει μυθολογικά και τοπικά στοιχεία από την μυθική Αχερουσία λίμνη, τη σημερινή εύφορη  κοιλάδα του Φαναρίου του Ν. Πρέβεζας, εκεί που ο μυθικός ποταμός Αχέροντας έχει γράψει την δική του μεταφυσική ιστορία.

Και η αρχή πρέπει να γίνει από την εκπαίδευση , ώστε το παιδί να μαθαίνει πως οι ανιδιοτελείς και εθελοντικές πράξεις είναι αυτές που προσδίδουν αξία στη ζωή.

«Μια φορά κι έναν καιρό , σε πολύ μακρινές εποχές , υπήρχε μια κοιλάδα με την παράξενη ονομασία Εθελουσία…».Ο ποταμός Αχέροντας τη χώριζε την κοιλάδα στα δύο και γινόταν σύνορο ανάμεσα στις δύο διαφορετικές χώρες, που βρίσκονταν στις όχθες του .Στη μια πλευρά ήταν η Χώρα της Θλίψης και του Πόνου και στην άλλη πλευρά ήταν η Χώρα της Ζωής. Μια μέρα ένα αγόρι με το όνομα Εθελοντής πήγε βόλτα στο ποτάμι κι εκεί γνώρισε ένα κορίτσι, που την λέγανε Αμηχανία…

«Η γέφυρα της ζωής» δίνει στους νέους τρόπους να δοκιμαστούν και να χαρίσουν αισιοδοξία και ελπίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο…..

Η εθελοντική συνείδηση και η εθελοντική αιμοδοσία κεντρικά μηνύματα του βιβλίου και βασικός στόχος συγγραφής  από τη συγγραφέα  είναι η γέφυρα που ενώνει τις απέναντι όχθες ιδεών, αντιθέσεων, χρωμάτων, φυλών, φίλων, και περνάει έτσι ο ένας στον τόπο του άλλου…

Προσκαλούνται όλοι οι μαθητές των Ιωαννίνων να ταξιδέψουν στη μυθική Εθελουσία και να απολαύσουν τη θεατρική αφήγηση του παραμυθιού με τη συνοδεία πιάνου και της χορεύτριας Κωνσταντίνας Λιόντου.

Οι μικροί θα μάθουν για τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού και της εθελοντικής αιμοδοσίας,  ενώ στους μεγάλους θα γίνει η υπενθύμιση να είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Κατερίνα Ντάση είναι δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και κατάγεται από το Φανάρι Πρέβεζας.

Έχει γράψει άλλα τέσσερα βιβλία:

  1. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – Περιγραφή και ερμηνεία της στα γλωσσικά κείμενα του σχολείου
  2. Πάργα – Ο ξεριζωμός ενός λαού
  3.  Το ηπειρώτικο Φανάρι – Χθες και Σήμερα
  4. Τα σχολικά θεατρικά έργα “ Αυτά που θέλω να σου πω…..”

 

Tags:

, , , ,