Ιωάννινα – κορωνοϊός: Πληροφορίες για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η κατάσταση με τον κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται ότι υπήρξε σε κοινωνική εκδήλωση εστία υπερμετάδοσης, που σχετίζεται με ορεινό χωριό των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Π.Ε. Ιωαννίνων τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε διψήφιο αριθμό, πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα από τον ΕΟΔΥ.

Με αυτή την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, είναι πιθανό να αποφασιστούν και μέτρα περιορισμού τοπικού χαρακτήρα τις επόμενες μέρες, ωστόσο δεν υπάρχουν αυτή την ώρα πληροφορίες για κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε νωρίτερα σήμερα και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μ. Ελισάφ με δηλώσεις του:

«Η περιοχή μας φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία δύσκολη φάση. Ότι καλό χτίσαμε όλοι μαζί και με τεράστια προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες κινδυνεύει να χαθεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με διασπορά μέσα στην πόλη. 

Απευθύνω έκκληση πρώτα ως γιατρός και μετά ως δήμαρχος, να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι μία στιγμή χαλάρωσης είναι αρκετή για να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. 

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Να φορούν μάσκα και να κρατάνε τις αποστάσεις.» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

 

Tags: