Ιωάννινα: Κινδυνεύει να κλείσει το Γηροκομείο λόγω …τελωνειακού προστίμου!

Μια απίστευτη υπόθεση που αφορά το Γηροκομείο Ιωαννίνων ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς στο Ίδρυμα που αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα επιβλήθηκε πρόστιμο για …λαθρεμπόριο καυσίμων από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας(!).

Ουσιαστικά, η υπόθεση και η επιβολή προστίμου, αφορά το γεγονός ότι το Γηροκομείο χρησιμοποιούσε πετρέλαιο …θέρμανσης και όχι κίνησης για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, το οποίο όπως είναι ευνόητο είναι άκρως απαραίτητο σε ένα κτίριο αυτής της χρήσης!

Οι … δαιμόνιοι διώκτες του λαθρεμπορίου φαίνεται ότι εξάντλησαν στην περίπτωση αυτή κάθε αυστηρότητα αλλά και κάθε τύπο του νόμου, επιβάλλοντας βαρύτατες κυρώσεις σε ένα οργανισμό κοινωνικής πρόνοιας ο οποίος καλύπτει ουσιαστικά τα κενά και την ανυπαρξία της επίσημης πολιτείας στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ίδιο το Γηροκομείο δηλώνει ότι αδυνατεί να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό του προστίμου και φαίνεται ότι η λειτουργία του οδηγείται σε αδιέξοδο.

Διαμαρτύρονται και οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα

«Αναμφισβήτητα, είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι, ενώ το γηροκομείο των ευεργετών καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό της πολιτείας, έρχεται σήμερα η ίδια η πολιτεία, με αποφάσεις των οργάνων της, να το κλείσει. Τούτο διότι το Γηροκομείο αδυνατεί να καταβάλει το ανωτέρω ποσό.

Για τους λόγους αυτούς, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αφού εξετάσουν συνολικά το θέμα με την πρέπουσα λεπτότητα και κάτω από το πρίσμα των συνεπειών που θα έχει για το μέλλον του Γηροκομείου η επιβολή ενός εξαντλητικού προστίμου, να απαλλάξουν το Γηροκομείο μας από κάθε επιπλέον – άδικη επιβάρυνση, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή της λειτουργίας του» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα σε ανακοίνωση τους.

 

Tags:

, , ,