Ιωάννινα: Καινούργιος φωτισμός LED στο Σπηλαίο Περάματος

Την ευκαιρία να ζήσουν μια εντελώς καινούργια εμπειρία έχουν πλέον οι επισκέπτες του Σπηλαίου Περάματος καθώς ολοκληρώθηκε το έργο για την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Ο νέος φωτισμός πέραν της εξοικονόμησης πόρων αναδεικνύει τα χρώματα του Σπηλαίου ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, επισκέφτηκε σήμερα το Σπήλαιο από όπου έκανε λόγο για μια επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα.

«Η εικόνα του Σπηλαίου Περάματος άλλαξε. Μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον μαγική. Κι όλα αυτά οφείλονται στην ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED. Μια εξαιρετική δουλειά που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ολοκληρώθηκε άρτια. Είναι ένα ακόμα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία μας. Άλλωστε το μέλλον συμβαίνει τώρα στα Γιάννενα, βαδίζοντας οργανωμένα, μεθοδικά και μελετημένα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου.

«Η ολοκλήρωση του έργου μας φέρνει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. Τα τελευταία χρόνια το Σπήλαιο Περάματος έχει αλλάξει εικόνα με παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις του και πλέον και στον φωτισμό του. Έχοντας επισκεφτεί πολλά σπήλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορώ να πω ότι το Σπήλαιο Περάματος είναι μοναδικό και με τη νέα αυτή παρέμβαση μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο τουριστικό ρεύμα που θα ωφελήσει όλη την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

 

Tags: