Ιωάννινα: Φωτιά στην περιοχή Καστρίτσας – ΕΝΗΜ: Τέθηκε υπό έλεγχο

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή μεταξύ του Κατσικά και της Καστρίτσας, κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και αεροσκάφη από τη βάση του Ακτίου – το ένα διακρίνεται στη φωτογραφία.

Η φωτιά βρίσκεται σε περιοχή με χορτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ πρώτη προτεραιότητα για την Πυροσβεστική είναι η προστασία του Μοναστηριού της Καστρίτσας. Οι συνθήκες είναι σχετικά δύσκολες λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ανέμων που πνέουν κατά διαστήματα στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα σήμερα είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Κοσμηράς, η οποία τέθηκε λίγο αργότερα υπό έλεγχο από τις δυνάμεις που επιχειρούσαν εκεί.

Ενημέρωση 18:45

Η φωτιά μετά τις έγκαιρες και επιτυχημένες επεμβάσεις από αέρος και από το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που απαιτήθηκε λόγω της δύσβατης περιοχής, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, αργότερα το απόγευμα της Κυριακής.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πιθανό εμπρησμό, και επισημαίνουν ότι στην ίδια περιοχή έχουν υπάρξει και πάλι απόπειρες επρησμού στο παρελθόν.

 

 

Tags: