Ιωάννινα: Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σακκά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΚΑΣ: Μια ευγενική παρουσία!

Το διαχρονικό εικαστικό έργο του συμπολίτη μας και καταξιωμένου ζωγράφου κ. Δημήτρη Σακκά, εκτίθεται αυτές τις μέρες σε, ειδικά γι αυτό το σκοπό, διαμορφωμένη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Το έργο του, που αποτελείται από εξήντα παλαιότερες και νέες δημιουργίες, ακολουθεί μια πληθωρική και αισθητική διαδρομή μέσα από το φυσικό και το οικιστικό περιβάλλον του τόπου μας.

Η ευγένεια που διακρίνει τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Δημήτρη Σακκά, μεταφέρεται στον καμβά με ξεχωριστή μαεστρία και απαράμιλλη ευαισθησία. Ως μοναδικά εργαλεία της καλλιτεχνικής αυτής υπέρβασης, χρησιμοποιούνται από τον δημιουργό οι διακριτικές γραμμές και τα τολμηρά χρώματα, που σε παρασύρουν άλλοτε σε νοσταλγικά περάσματα και άλλοτε πάλι σε αιωνιότητες χαράς και αισιοδοξίας.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 με ιδιαίτερη επιτυχία. Παρευρέθησαν και κατέκλυσαν την αίθουσα, δεκάδες φίλοι των εικαστικών τεχνών που γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, αλλά και πολλοί νέοι σε ηλικία επισκέπτες που εξέφρασαν αυθόρμητα τον θαυμασμό τους. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο, να αναλύει τα έργα του με σεμνότητα, προθυμία και υπομονή.

Τα έργα του κ Δημήτρη Σακκά, θα έχει το κοινό την ευκαιρία να τα θαυμάσει έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 καθημερινά και τις ώρες 11πμ – 1μμ και 5-8μμ.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply