Οικοδομική Συνεργασία Εμπόρων Ιωαννίνων: Ανακοινώνει την ολοκλήρωση αδειοδότησης οικιστικού έργου (ΣΧΟΑΠ Μπιζανίου)

Η Οικοδομική Συνεργασία Εμπόρων Ιωαννίνων ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του μεγαλύτερου οικιστικού έργου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ήπειρο με την έκδοση του Υπ. Αρ. ΦΕΚ 212 ΑΑΠ 19/9/2017, που περιλαμβάνει την  οριστική έγκριση του ΣXOAΠ Μπιζανίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο μέχρι σήμερα χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από πόρους των εταίρων της Κοινωνίας, χωρίς καμία επιχορήγηση ή κρατική συνεισφορά, ενώ πέρα από τους όρους της ιδιωτικής πολεοδόμησης της Οικοδομικής Συνεργασίας Εμπόρων Ιωαννίνων αποτελεί και ένα σημαντικό έργο για ολόκληρη τη γύρω περιοχή καθώς ρυθμίζει και το χωροταξικό της σχεδιασμό( Μπιζάνι, Αμπελιά κλπ).

Με την έκδοση του Προεδρικού αυτού Διατάγματος μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωής για εμάς. Ενός πραγματικά μοναδικού  και πρότυπου  έργου οικιστικής ανάπτυξης για  την περιοχή μας  με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Αν και είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς για εμάς θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή τα πράγματα κάθε άλλο παρά ρόδινα ήταν….

Όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις επενδυτικές προσπάθειες στη χώρα μας, η περιπέτεια μας κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 16 ολόκληρα χρόνια!!!

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών λίγοι αν όχι ελάχιστοι ήταν αυτοί που μας βοήθησαν και μας συμπαραστάθηκαν και πάρα πολλοί αυτοί που εναντιώθηκαν στο όραμα μας!

Με τους τελευταίους δεν θα ασχοληθούμε σήμερα γιατί είναι μια μέρα που πραγματικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και αφού δε λυγίσαμε και δεν τα παρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε σήμερα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι θα μπορούσαμε να συγγράψουμε ένα βιβλίο για τους λόγους που δεν είναι ούτε οικονομικά αλλά ούτε για λόγους ανθρώπινης υπομονής και αντοχής φρόνιμο να θέλει κάποιος να επενδύσει σε αυτή τη χώρα.

Σε αυτούς όμως που μας στήριξαν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και πρώτα απ’ όλους τους εταίρους της Κοινωνίας μας που παρά το τεράστιο αυτό χρονικό διάστημα που διανύσαμε διατήρησαν την πίστη τους στο εγχείρημα αυτό και σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς συνέχισαν να επενδύουν τις οικονομίες και τους κόπους τους αλλά και να μας στηρίζουν ακόμα και όταν κανείς άλλος δεν πίστευε ότι η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί.

Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας και όλους όσους συμμετείχαν στα αντίστοιχα συμβούλια όλα αυτά τα χρόνια αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, κόπο και χρήματα για να τελεσφορήσει η προσπάθεια αυτή. Ειδικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς εκείνους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αλλά πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί όπως άλλωστε επιβάλλεται από το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα οι μελέτες που είναι αναγκαίες για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των κοινόχρηστων έργων υποδομής  του οικισμού που αποτελούν και  το τελευταίο βήμα πριν την κατασκευή των κατοικιών των εταίρων μας.

Σε αυτά επικεντρώνεται από εδώ και πέρα το σύνολο των προσπαθειών μας για την ολοκλήρωση του έργου. Η ανταμοιβή όλων αυτών που συμμετείχαν και πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό πέρα από την ηθική της διάσταση απέκτησε πλέον και ένα σημαντικό οικονομικό υπόβαθρο, αφού η περιουσία τους αυξήθηκε σημαντικά μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η αξία του έργου ενσωματώνει μια σειρά από πρωτόγνωρα πλεονεκτήματα όπως οι κοινές παροχές και τα έργα υποδομής που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στην περιοχή και διασφαλίζει την αισθητική και την ομοιομορφία του οικισμού μας εφόσον προδιαγράφονται από την αρχή όλοι οι επιτρεπτοί τύποι και τα είδη των κατοικιών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου αυτού  της Οικοδομικής Συνεργασίας Εμπόρων Ιωαννίνων, η Πρόεδρος του ΑΟΣ, κα. Ευφημία Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που μετά από 16 χρόνια αγωνίας και αγώνα δρόμου καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σχεδόν αυτό που ακόμα και για τους δικούς μας ανθρώπους φάνταζε ένα μακρινό όνειρο. Ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν πραγματικά τι περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε μέχρι εδώ όταν όλοι αυτοί που συναντούσαμε αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν το πραγματικά τεράστιο ύψος αυτής της επένδυσης για την εποχή που διανύουμε και για την περιοχή μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και τους καλούμε να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις ούτως ώστε να καλύψουμε άμεσα το χαμένο χρόνο και να ολοκληρώσουμε σύντομα το μοναδικό αυτό έργο-κόσμημα για την περιοχή μας».

 

Tags: