Ηγουμενίτσα: Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι

Εξέπνευσε στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής 05/08 η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Από τα εφτά υποψήφια επενδυτικά σχήματα που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, προσφορές υπέβαλαν οι τρεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ertnews, προσφορές υπέβαλλαν ο όμιλος Grimaldi, o Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Attica Group. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των προσφερόντων και ακολούθως – σε χρόνο που θα προσδιοριστεί – οι προσφορές.

Ο «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.» (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων τεσσάρων λιμένων, και συγκεκριμένα του λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων, που βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυνάμει σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει την 3η Φεβρουαρίου 2062.

 

Tags: