Ιατρός μοιράζεται την εμπειρία του εμβολιασμού

Ο Ψυχίατρος κ. Φ. Μωρόγιαννης καταθέτει δημόσια με ανάρτηση του στο Facebook την εμπειρία του από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στα Ιωάννινα:

«Εγένετο η 1η δόση του Εμβολίου Pfizer/BionTech, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είχαμε ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς, το ραντεβού ήταν 9.30 πμ στην είσοδο του Νοσοκομείου γινόταν θερμομέτρηση και σκανάρισμα face control. Στο πρώτο κτίριο και στον 4ο όροφο υπήρχε το εμβολιαστικό κέντρο για τους γιατρούς. Υπήρχαν ήδη πολλοί γιατροί της Κοινότητας στην αίθουσα αναμονής. Υπήρχε ηρεμία και ευγένεια. Παντού νοσηλεύτριες που ήλεγχαν τα ραντεβού, παρέδιδαν το γενικό ιατρικό ερωτηματολόγιο για συμπλήρωση και καλούσαν για εμβολιασμό στις ειδικές αίθουσες που ήταν απρόσιτες σε όλους τους αναμένοντες.

Εισέρχεται ο καθένας στην ειδική αίθουσα και καθήμενος εξετάζεται από δυο νεαρούς γιατρούς και λαμβάνεται ένα μικρό ιστορικό της παρούσας κατάστασης,αλλεργιών, σοβαρών ενεργών νόσων και των φαρμάκων που λαμβάνονται. Επιβεβαιώνεται ο ΑΜΚΑ και το e-mail και γίνεται παραπομπή στο διπλανό δωμάτιο για τον εμβολιασμό που διενεργείται από έμπειρο νοσηλευτή ή νοσηλεύτρια. Αμέσως μετά την ένεση του εμβολίου που ήταν εντελώς ανώδυνη, μετακινούμαστε σε άλλο δωμάτιο με καθίσματα όπου υπάρχει παρακολούθηση 15 λεπτών ελεγχόμενη για τον καθένα από επιτηρήτρια νοσηλεύτρια. Μετά την πάροδο του χρόνου παρακολούθησης αποχωρούμε λαμβάνοντες έγγραφη γνωμάτευση εμβολιασμού και το ραντεβού για την επόμενη δόση.

Όλα έγιναν lege artis,με τήρηση των κανόνων,ευγένεια,τάξη και σοβαρότητα.

Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την άψογη διοργάνωση του εμβολιασμού των γιατρών που έφτασε μέχρι στιγμής σε συμμετοχή περίπου το 85-90%.

Σε λίγο αρχίζει ο αγώνας στον γενικό πληθυσμό,εκεί θα υπάρξουν δυσκολίες.Αλλά η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Όλα -ελπίζουμε θα πάνε ΚΑΛΑ και πρέπει ΟΛΟΙ να προσπαθήσουμε να πάνε ΚΑΛΑ!

´Ενα τόσο συγκλονιστικό γεγονός όπως η επιβίωση των γιατρών που έδωσαν ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ στο Ιατρείο Κοινότητας,εν μέσω μιας τόσο σοβαρής πανδημίας και ο εμβολιασμός ένα χρόνο μετά, αξίζει να αποτυπωθεί φωτογραφικά

 

 

Tags: