Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας

ΥγείαΤο ΔΣ του ΙΣ Πρέβεζας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Γεν. Νοσοκομείο Πρέβεζας ως και στις Μονάδες Π.Φ.Υ. του Νομού, όπως ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας. Με την αποδυνάμωση  βασικών κλινικών όπως της Καρδιολογικής Μονάδας και την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας από την 19 έως 25/10/2015, της Παθολογικής Μονάδας και άλλων τμημάτων.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε πως όλα τα παρελθόντα Διοικητικά Συμβούλια του ΙΣ Πρέβεζας, όπως και το παρόν, με ομόφωνες αποφάσεις κατόπιν Γενικών Συνελεύσεων, έχουν ταχθεί υπέρ της στήριξης και στελέχωσης του Γ.Ν. Πρέβεζας με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο μαζί με τις μονάδες Π.Φ.Υ., εξυπηρετούν μόνιμα όλο το Νομό Πρεβέζης, την Λευκάδα και το βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο πληθυσμός του νομού πενταπλασιάζεται κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Για να μην επέλθει ο μαρασμός, παρακαλούμε οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια όπως ενισχυθεί το Νοσοκομείο και οι Μονάδες  Π.Φ.Υ. σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και να βελτιωθούν οι ξενοδοχειακές του υποδομές του νοσοκομείου.

Δηλώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι κλείσιμο μονάδων δεν θα ανεχτούμε. Το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

Κρυφά ή φανερά σχέδια του Υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ που οδηγούν το σύστημα σε κατάρρευση, θα βρουν αντιμέτωπη ολόκληρη την κοινωνία.

Ο σύλλογος μας έχει καταθέσει τις προτάσεις του και αναμένουμε νέες συναντήσεις με την ηγεσία τοθ Υπουργείου Υγείας και του ΠΙΣ.

Ο μαρασμός και η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει έναν, ήδη, ταλαιπωρημένο λαό σε εξαθλίωση. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Οποιεσδήποτε άλλες δόλιες ενέργειες περί καταργήσεων ή συγχωνεύσεων κλινικών και τμημάτων με τις υπάρχουσες δεδομένες γεωγραφικές συνθήκες, θα βρει αντίθετο όλο το ιατρικό σώμα και την κοινωνία του Νομού Πρέβεζας.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος, Δήμας Θωμάς
Ο Γεν. Γραμματέας, Σουμαλεύρης Δημήτριος

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply