Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη στην Αρχαία Δωδώνη

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας και το Θέατρο Πέτρας οι «Βάκχες» του Ευριπίδη ταξιδεύουν στη Δυτική Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Θα είναι μια μοναδική βραδιά σε ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας, την Αρχαία Δωδώνη. Με φόντο το επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, η παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη, ένα από τα διασημότερα έργα του Αρχαίου Δράματος, αναμένεται να αποτελέσει μια εκδήλωση –σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, και όχι μόνο. Το έργο, το οποίο θα λάβει χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Δωδώνης, είναι μια sui generis τραγωδία, αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδυάζει συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα.

Η φιλανθρωπικού χαρακτήρα παράσταση, η οποία αποτελεί τον τέταρτο σταθμό μιας μοναδικής περιοδείας έχει υλοποιηθεί από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και την εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» και υπογράφεται από τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαθεοδώρου. Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα, ενώ της παραγωγής προΐσταται ο Κυριάκος Κερανόπουλος.

Την μουσική της επιβλητικής τραγωδίας επιμελείται ο Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των χωρικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό σε στίχους της Τούλας Καρώνη, ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους, Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Βασίλη Zωή, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Νέστορα Αφιανέ, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη.

Επιπλέον η πρωτοποριακή υλοποίηση περιλαμβάνει επί σκηνής live ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα από τον ειδικό μεταφραστή Στράτο Πατρινό, του οποίου η ενσωμάτωση στην παράσταση προσδίδει μοναδικότητα στην όλη εκτέλεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη Δωδώνη, ο κύκλος των φιλανθρωπικού χαρακτήρα παραστάσεων συνεχίζεται στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 4/9.

Στη συνέχεια, … Σόιμπλε και Ντράκι θέλοντος, ο θίασος αναχωρεί για μια σειρά παραστάσεων σε Αρχαία Θέατρα του εξωτερικού, με σταθμούς, την Ταορμίνα, τη Μασσαλία, το Μονακό, την Άσσο και την Αλεξάνδρεια.

Σκοπός της Ανθός και του Πειραϊκού Θεάτρου-Δημήτρης Ροντήρης είναι το πρόγραμμα «BACCHAE THEATROUR 2015 – European culture from Greece», να είναι το πρώτο μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που θα διεξάγονται κάθε χρόνο και θα καθιερωθούν ως μια ακολουθία από μοναδικά, παγκόσμιας ακτινοβολίας ετήσια πολιτιστικά γεγονότα.

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία/διευκρίνηση.
Ευαγόρας Παπαθέου
Υπ. PR & Marketing
Tel. +30 2112169957
Mob. +30 6955490363

«AΝΘΟΣ» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία)
theatrour@gmail.com

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply